Cases

Telecom-aanbieder

Een telecom-aanbieder heeft monteurs in dienst voor installatie en reparatie aan huis. In hun bestelbussen zit een uniek assortiment van apparatuur, onderdelen en aansluitmateriaal.

Lees meer

Drankproducent

Een producent van tientallen drankmerken verkoopt promotionele artikelen aan zijn distributeurs. Glazen, viltjes, vlaggen, T-shirts, noem maar op.

Lees meer

Importeur babydekens

Een Frans postorderbedrijf verkoopt babydekentjes. In een klein deel van de voorraad blijken nog productiespelden te zitten. Het product is daarom gevaarlijk en onverkoopbaar. Het bedrijf overweegt de voorraad van 140.000 stuks terug te sturen naar de fabriek.

Lees meer

Fabrikant van gateway producten

Een fabrikant van gateway producten levert modems aan grote internationale operators. Ieder modem is in de basis identiek. De fabrikant wil snel kunnen leveren, maar wil voorkomen dat er voor één klant te veel voorraad is en voor een ander te weinig.

Lees meer

Internationale bierbrouwerij

Een van werelds grootste bierbrouwers stapt over van bruine naar groene flesjes. Er zijn miljoenen kratten met elk 24 flessen in omloop. De omloopsnelheid van kratten is onvoorspelbaar. Dat betekent dat de brouwer maandenlang kratten ontvangt met daarin bruine én groene flesjes.

Lees meer